Akcijska Ponudba!

AKCIJSKA PONUDBA za krmila v Biltenu
OD 21.05.2017 do 20.07.2017

POPUSTI 9 % DO 10 %

  • JATA EMONA
  • LEK VETERINA
  • PANVITA 
  • TECNOZOO
  • TMK ČRNCI

Bilten                     Prodajni pogoji

Poslovni partnerji Centra bikovega semena imajo tradicijo, so zanesljivi, svetovno priznani, s ponudbo najboljših bikov za mlečno in mesno prirejo.

  • Na območju požara oporečna krma

    Požar na Vrhniki bo imel dolgoročne posledice, težava je, ker je oporečna tudi krma za živino. Mi se sprašujemo, kdo po pokril dodatne stroške kmetom?
  • Končan Spomladanski sejem v Komendi

    Sejem v Komendi je v nedeljo, 9. aprila 2017, zaprl svoja vrata – no, razstavni prostori so spetprazni, šotori podrti. Kot vedno je bil izjemno...
  • Spomladanski sejem Komenda 2017

    Spomladanski sejem Komenda 2017 bo od 7. do 9. aprila. Tradicionalni sejem, namenjen kmetijstvu, gradbeništvu in obrti  bo za obiskovalce odprt...
  • Občni zbor GPZ 2017

    Govedorejsko poslovno združenje vabi vse člane na 13. občni zbor  GPZ z.o.o.,ki bo v petek, 24.3.2016 ob 9:30 uri, na kmetiji Podpečan, Galicija...
  • Obisk ZDA - World dairy Expo 2017

    Društvo rejcev govedi črnobele pasme bo letošnjo jesen organiziralo strokovno ekskurzijo v ZDA na ogled sejma in razstave WORLD DAIRY EXPO.V okviru...
Home » Novice » Pustni krofi

Pustni krofi

petek, 1 Februar, 2013
krofi

Sestavine: 1 kg moke (pol ostre, pol mehke), 10 rumenjakov, 1,6 dl olja, 8 dag sladkorja, 4 dag kvasa, 0,5 l mleka, limonina lupina, dva ščepa soli, malo ruma, olje za cvrtje, marelična marmelada, sladkor za posip.
Priprava
V posodo presejemo ostro in mehko moko. V sredini naredimo jamico, vanjo pa nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja in zalijemo z nekaj mlačnega mleka. To premešamo in pustimo vzhajati približno deset minut. Medtem v drugi posodi dobro premešamo sladkor in rumenjake, dodamo naribano limonino lupino, mlačno mleko in dve žlici ruma ter vlijemo na vzhajan kvas. Ko to premešamo z malo moke, dodamo še sol in hitro zgnetemo mehko, voljno testo (bolj mehko kot za potico). Nato ga damo v posodo, da vzhaja, in ko naraste na dvojno količino, ga najprej pretresemo in nato stresemo na pomokan prtič. Testo razvaljamo na dobra dva centimetra debeline. Lahko pa ga ne damo vzhajati posebej, če nimamo dovolj časa (krofi bodo kljub temu odlični, le nekoliko manj rahli bodo), in ga takoj razvaljamo. Nato vzamemo model in izrežemo kroge ter jih pustimo vzhajati 30 minut na eni in 20 minut na drugi strani. Olje segrejemo na približno 180 ºC. Ne sme biti prevroče! Krofe polagamo v olje z vzhajano stranjo navzdol in takoj pokrijemo. Ko se naredi »krancel« in je spodnja stran zlato rumena, posodo odkrijemo ter jih obrnemo in popečemo na drugi strani. Če imamo fritezo, jih cvremo še bolj enostavno. Ko so zlato rumeno zapečeni tudi na drugi strani, jih s penovko previdno poberemo iz olja in odcedimo na vpojnem papirju ter napolnimo z marelično marmelado (če je pregosta, vanjo dolijemo malo vode in jo razgrejemo na zmernem ognju). Ko so krofi že precej ohlajeni, jih potresemo s sladkornim posipom.