Akcijska Ponudba!

AKCIJSKA PONUDBA za krmila v Biltenu
OD 01.02.2018 do 31.03.2018

POPUSTI 9 % DO 10 %

  • JATA EMONA
  • LEK VETERINA
  • PANVITA 
  • TECNOZOO
  • TMK ČRNCI

Bilten                     Prodajni pogoji

Poslovni partnerji Centra bikovega semena imajo tradicijo, so zanesljivi, svetovno priznani, s ponudbo najboljših bikov za mlečno in mesno prirejo.

Home » Gnojenje z Yaro – Znanje raste

Gnojenje z Yaro – Znanje raste

V GPZ-ju smo se lani odločili za uvedbo gnojil družbe Yara. Dejstva, da so ta gnojila razširili po celem svetu in da se jim tržni delež veča, ob tem da so nekoliko dražja, so nam »dala« misliti. Zakaj in to ravno zdaj, ko morajo kmetovalci varčevati?

Odgovor je lahko, da se gredo kmetovalci prestiž ali pa da dobijo več za svoj denar. In seveda je res, da za svoj denar dobijo več krme, višjo kakovost, hkrati pa izboljšujejo rodnost tal. Čeprav so goli kilogrami gnojila na začetku dražji, kmalu ugotovimo, da porabite manj in da imate na koncu večji pridelek. Sliši se neverjetno, ampak lahko se o tem prepričate pri kmetovalcih, ki so letos prvič uporabljali gnojila Yara. Problem smo imeli celo pri tistih, ki so se odločili za poskusno gnojenje, da pri GPZ-ju dobimo neko sliko razmer oziroma učinke. Po prvi košnji smo jih le težko prepričali, da morajo celo sezono vztrajati z drugim gnojilom, vsaj na enem hektarju. Razlike so res velike, sicer pa si več o tem lahko preberete v Glasu dežele ali pa kar tu, na spletni strani.